KUBIK FORM
Canturile ABS
Canturile ABS

Mobila la comandă este realizată din Pal Melaminat, cu sau fără elemente de MDF, pentru uși. Existența de sute de culori a dus la apariția de canturi abs pentru aproape fiecare nuanță de Pal sau MDF, astfel încât marginile materialului să fie acoperite la culoarea respectivă. Aplicarea cantului ABS se face prin lipirea unui adeziv special, cu ajutorul unei masini de căntuit, încalzit la temperaturi ridicate (de circa 200 grade) și presarea acestuia de material. Dupa aplicare, cantul abs se finiseaza prin frezare, pe margine, de la 22 mm la 18 mm, grosimea Palului. Acest tip de cant abs este varianta cea mai scumpă, însă reprezintă cea mai viabila opțiune care se găsește pe piață. Odată lipit, cantul abs nu se mai poate dezlipi, comparativ cu cel de hârtie, lipit la fierul de călcat sau feon la cald, folosit înainte de apariția și răspândirea pe piață a cantului abs plastifiat. Este foarte rezistent, nu se zgârie ușor și conferă o rezistență sporită împotriva umezelii și a diferențelor de temperatură, de la cald la rece. 

                           Canturile-ABS

În prezent firmele producătoare de mobilă la comandă folosesc doar canturi abs plastifiate, în grosimi și culori diferite, adaptate pieselor de executat și dorinței clientului, cu privire la finisaj și aspect. Mașina de căntuit este, totodată, o piesă importantă în realizarea finisajului de cant ABS. De generație cât mai nouă, aceasta dispune de diverse tipuri de freze ce oferă o calitate cât mai bună cantului, la atingere și la vedere.

Masina-de-Căntuit-ABS

Canturile ABS se pot aplica atât pe suprafețe drepte, cât și pe elemente rotunjite, cu ajutorul unor mașini speciale de căntuit. Aici se folosesc doar canturi abs de 2 mm grosime, ce permit maleabilitatea, după încalzire, și aderență pe suprafața marginii materialului, după presare. În lațime de 22 sau 44 mm, pentru Pal sau Blat bucătărie, finisarea marginilor are loc după lipirea pe mașina de căntuit.

Căntuire-pe-rotund

Canturile ABS de 0,4 mm grosime se folosesc la carcasele corpurilor de mobilier, pe când cele de 2 mm grosime la uși, fețe de sertare, capace comode / noptiere, cadre de pat, pe exterior, în funcție de specificație. Canturile abs sunt unul dintre elementele principale în construcția de mobilă la comandă. Alături de feroneria Blum cu închidere silențioasă, acestea contribuie la ridicarea ștachetei calității, de la mediu, la premium – plus.

Articole recomandate

Lasă un comentariu


Str Mihail Sadoveanu 18
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri