KUBIK FORM
Chiuveta de Bucătărie
Chiuveta de Bucătărie

Chiuveta de bucătărie este unul din elementele principale în amenajarea  bucătăriei dvs. Alegerea ei înglobează atât utilitatea dată de model, cât și design-ul scos în evidență prin materialul și culoarea aleasă. În funcție de materialul de construcție folosit, există chiuvete din Inox, Granit sau Marmură Compozit. În funcție de modalitatea de montare, acestea sunt pe blat, la nivel cu blatul Au sub nivelul acestuia – sottotop. Pentru fiecare model în parte producatorii au gasit variante diverse de culori, în scopul unui design deosebit.

Chiuveta din Inox este cel mai întâlnit model de chiuvetă bucătărie și cel mai accesibil ca preț. Suprafața acesteia poate fi lucioasă sau anticalcar, este aplicată și montată pe blat printr-un decupaj realizat în prealabil în blatul mobilierului, blat ce poate fi aproape din orice material. În majoritatea cazurilor bateria pentru chiuvetă se montează direct pe blat, însă poate fi montată și pe perete, în funcție de dorința clientului. Pentru îmbunătățirea design-ului chiuvetei se poate folosi o chiuvetă de culoare albă sau neagră, cu o baterie asortată în culoare.

Chiuvetă-Inox

Avantajul principal al unei chiuvete din inox este prețul relativ mic, montarea acesteia fiind totodată facilă. Dezavantajul este că materialul nu este, de fiecare dată, ușor de curățat. Apa cu un conținut ridicat de calcar poate lăsa urme pe suprafața chiuvetei, sub formă de pete. Montarea de blatul de bucătărie se face cu ajutorul unor cleme de prindere, în partea de jos, folosindu-se concomitent un mastic de izolare perimetrală în contact cu blatul.

Chiuveta din Granit / Marmură compozit - o chiuvetă din piatră are multe avantaje. Chiar dacă are o greutate semnificativ mai mare, în comparație cu o chiuvetă din Inox sau Pyragranit, chiuveta FatGranit se poate alege, ca aspect, în varianta de Marmură Compozit sau de Granixit și într-o largă gamă de culori. Suprafața este lucioasă și foarte ușor de întreținut.

Avantajele chiuvetelor de bucătărie din piatră FatGranit sunt urmatoarele: elasticitatea specifică materialului atenuează zgomotul căderii apei; rezistența la razele UV, culorile păstrându-și intensitatea, indiferent de expunerea directă și continuă la lumina solară; structura stratului acoperitor conferă o rezistență sporită la substanțe chimice agresive și nu permite apariția de pete și depuneri de calcar; adâncime mare a cuvelor, de 21 cm. Totodată montarea este facilă, doar cu ajutorul unui silicon sanitar. Orificiile de montare a bateriei și / sau a suportului de săpun lichid crează posibilitatea de perforare după dorința clientului și sunt completate, în mod gratuit, de un sifon de înaltă calitate, șablon și schiță de decupare a chiuvetei.

Modele

Având o suprafață netedă, chiuvetele de bucătărie FatGranit sunt foarte ușor de întreținut. Produsul se șterge doar cu o cârpă moale sau un burete neabraziv, după care se clătește cu apă rece. Ca orice material rece, din piatră sau compozit al pietrei, orice acțiune directă asupra suprafeței acesteia, cu diverse vase fierbinți, duce la crăparea iremediabilă. Totodată, se recomandă manipularea cu atenție sporită a ustensilelor de mici sau mari dimensiuni, contactul direct prin cădere poate deteriora prin ciobire suprafața chiuvetei.

Odată cu materialul folosit ales, de granixit sau marmură compozit, există o mare variante de culori. Totodată putem alege o baterie adaptată tipului de chiuvetă ales, care să se integreze stilului ales.

Gama premium, din punct de vedere al eleganței și al prețului, este data de chiuveta încorporată în blat. În momentul în care alegem să folosim o chiuvetă ce se monteaza la nivelul blatului sau sub acesta – sottotop, atunci trebuie sa folosim un blat de bucătărie din piatră, compozit sau corian. Prinderea chiuvetei și izolarea acesteia se face în mod specific. Există o eleganță desăvârșită în folosirea unei chiuvete de acest tip, blatul de lucru fiind foarte ușor de curățat, acesta constituind avantajul principal. Un dezavantaj îl poate constitui prețul destul de ridicat și o educație precară în rândul montatorilor de chiuvete bucătărie, fiind un tip nu foarte des folosit.

Chiuvetă-Sottotop-2

Sunt foarte multe modele de chiuvete – cu o cuvă rotunda sau pătrată, o cuvă cu săpunieră, o cuvă cu blat scurgător, de stânga sau dreapta, două cuve egale sau inegale, în diferite dimensiuni. Totodată, în funcție de materialul de construcție folosit, o gamă largă de culori și câteva culori pentru bateriile acestora. Alegerea chiuvetei se va face în strânsă legatură cu toate elementele prezentate, luând în calcul gustul fiecaruia și stilul în care se va amenaja bucătăria dvs.

Articole recomandate

Lasă un comentariu


Str Mihail Sadoveanu 18
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri