KUBIK FORM
Compartimentarea unui dressing
Compartimentarea unui dressing

Compartimentarea unui dressing este influențată de tipul de articolele vestimentare existente. Hainele tip office, casual sau mixte, așezate împăturit pe rafturi, pe umerașe sau în sertare interioare, trebuie ordonate și organizate în funcție de necesitățile fiecaruia dintre noi, astfel încât să avem un acces rapid și ușor la ele, în orice moment. Putem folosi un lift de haine, în partea de sus a dressing-ului, pentru hainele tip office, așezate pe umeraș, bare de haine cu înălțime medie, pe centru, pentru un acces facil sau o bară de haine înalte, pentru rochii sau un pardesiu.

Înălțimea clasică pentru depozitarea hainelor pe umeraș, tip cămăși, sacou, costum, blugi sau jachete este de 110 cm. Pentru hainele înalte se folosește o dimensiune de circa 155 – 160 cm, ce permite stocarea de haine diverse, numărul acestora fiind mai mic decât a celor de dimensiune normală. În afară de o depozitare cu bară de haine sau lift de haine, compartimentarea dressing-ului trebuie să includă rafturi, pentru hainele împăturite, vorbind aici de tricouri, bluze, pulovere, pantaloni trening și altele. Totodată, în partea superioară, poate exista un spațiu mai înalt, de circa 45 – 50 cm, destinat depozitarii de trolere, pături sau pilote. Acesta poate fi folosit și pentru anumite haine de sezon sau cutii cu diverse lucruri.

Diverse-moduri-de-compartimentare-dressing

Un rol important în compartimentarea unui dressing îl constituie existența unor sertare interioare, ce adăpostesc hainele de mici dimensiuni – șosete, costume baie sau lenjerie intimă. Recomandăm un număr de minim 4 sertare, pentru ca nevoile unei familii să fie acoperite. Firește, un sertar cu închidere silențioasă Blum, ce are garanție pe viață, înlesnește accesul la interior și dă o notă sporită de eleganță spațiului interior.

Există diverse accesorii interioare folosite pentru depozitarea de pantaloni, eșarfe, curele de orice tip, suporți pentru bijuterii, în cadrul unui sertar interior de mici dimensiuni, coșuri interioare sau diverse elemente prinse direct pe lateralul vertical al dressing-ului. Toate acestea se pot folosi în funcție de generozitatea spațiului alocat dressing-ului sau de necesitatea familiei ce îl folosește.

Când dispui de o cameră tip dressing, separată de restul casei cu o ușă de cameră, te poți considera cu adevărat norocos. Astfel, amenajarea interioară a dulapurilor nu are limite, acestea fiind date decât de mărimea camerei și de necesitățile familiei. Fie că așezi hainele în funcție de tipul lor, ca destinație, fie alegi așezarea pe culori, compartimentarea trebuie să țină cont de toate aspectele amintite anterior. Dacă totuși spațiul nu este atât de generos și casa sau apartamentul dvs nu are un loc destinat pentru asta, poți opta oricând pentru un dressing clasic cu uși glisante sau chiar unul cu uși cu deschidere normală, batantă. Trebuie însă ținut cont aici de dimensiunea necesară deschiderii ușilor, către interiorul camerei.

O ușă glisantă este adesea cea mai folosită modalitate de acoperire a interiorului unui dressing. Facilitatea deschiderii și eleganța ei este alegerea principală în construirea” unui dressing, de mici sau mari dimensiuni. O oglindă clară la una sau toate ușile glisante mărește vizual spațiul alocat, totodată dând posibilitatea de a te “oglindi” în ea, înainte de a pleca de acasă. Recomandăm închiderile silențioase ale ușilor glisante, prin folosirea de pistoane în șina superioară a dressing-ului, ce atenuează fundamental zgomotul produs de o închidere a ușii doar cu opritor.

Alegerea unei compartimentări corecte îți aduce doar beneficii. Mobila la comandă înglobează alegerile clientului și aduce la viață visurile și ideile acestuia, într-un mod armonios și elegant. Chiar dacă trendul, la momentul de față, este pentru o culoare de alb, ce inspira puritate și curățenie, multitudinea de culori ce se pot alege pentru dressing-uri dă personalitate produsului final. Mobilierul se execută la comandă în funcție de dorința clientului cu privire la compartimentare, nuanțe și accesorii. Specialiștii noștri vă pot ajuta în luarea celei mai bune decizii cu privire la amenajarea spațiului dvs.

Articole recomandate

Lasă un comentariu


Str Mihail Sadoveanu 18
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri