KUBIK FORM
Blaturile de bucătărie
Blaturile de bucătărie

Blaturile laminate vin la pachet cu foarte multe avantaje: accesibile ca preț, ușor de montat, durabile, rezistente la apă, termorezistente, nu necesită tratamente speciale, fiind astfel ușor de folosit. Mentenanța necesită folosirea de burete, săpun / substanță de curațare fără acetileni și o lavetă moale. Desigur, există și limitări “de bun simț”: nu se freacă cu un burete abraziv, nu se taie cu cuțitul direct pe suprafața lui și nu se așează vasele fierbinți de pe foc (trebuie folosit un capac de lemn).

blat-laminat-termorezistent-kronospan

Blaturile de lemn sunt foarte frumoase și dau bucătăriei un sentiment de căldură, naturalețe, confort. De regulă sunt confecționate din lemn de esență tare, stejar sau arțar, având diverse tipuri de nuanțe lemnoase. Lemnul poate proveni din surse sustenabile, fiind o resursă regenerabilă. Durata de viață este una foarte mare, însă doar dacă sunt tratate corespunzator cu uleiuri speciale pentru a rezista la umiditate și dacă au fost bine intreținute – proces de șlefuire si uleiare, cu regularitate. Există dezavantaje financiare, fiind destul de scump, iar procesul de întreținere poate fi laborios. Petele se scot foarte greu, lemnul se poate decolora dacă este expus frecvent la umezeală și se poate chiar crăpa.

blat-de-bucatarie-lemn-masiv

Blaturile de marmură sunt o alegere bună atunci când avem alocat un buget generos, fiind mai scump în comparație cu blaturile laminate. Este un material greu, mai dificil de montat și se poate crăpa foarte ușor dacă montajul nu este făcut corect. Pentru susținerea unui blat de marmură, structura mobilierului trebuie să fie mult mai solidă decât la un blat laminat. Bineințeles că se poate ciobi / zgâria, mai ales când alegerea este de blat lucios, însă repararea suprafeței trebuie facută de către specialiști. Fiind rece, necesită folosirea de ustensile de bucatarie fierbinți cu mare atentie, fără contact direct, existând un risc destul de ridicat de crăpare. Recomandarea este de obiecte de bucătărie cu inducție.

blat-de-bucatarie-marmura

Pe de altă parte, un blat de marmură are o lungă durată de viață, își păstrează aspectul și poate fi reciclat / refolosit. Chiar dacă aveți o bucătărie clasică sau una modernă, multitudinea de culori si modele face ca alegerea unui blat de marmură să fie soluția perfectă în alegerea unui produs de calitate, eleganță și stil.

Acestea sunt principalele tipuri de blaturi de bucătărie. Laminat, de lemn sau marmură, blatul de bucătărie reprezintă un element principal al mobilierului de bucătărie, atât cu privire la funcționalitate, cât și ca aspect.

Continuăm, în urmatoarele articole, cu accesoriile folosite în realizarea unui mobilier (nu doar a unei bucătării), mai precis balamale, glisiere sertare și diverse accesorii speciale – coș de sticle Jolly, scurgător vase, sisteme de deschidere uși frânte, înălțător blat și plintă picioare PVC.

Articole recomandate

Lasă un comentariu


Str Mihail Sadoveanu 18
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri