KUBIK FORM
Sertarele
Sertarele

Mobila de bucătărie trebuie să includa cel puțin un corp cu sertare, unul de mici dimensiuni, pentru tacâmuri și ustensile mici folosite în bucătărie și altele mai mari, pentru diverse vase. Mobila de dormitor însă conține sertare în cadrul unei comode, noptiere sau dulap, aparente sau la interior. Indiferent de modul lor de prezentare, sertarele sunt indispensabile în viața de zi cu zi.

Sertarele sunt realizate, de obicei, dintr-un cadru de elemente de Pal melaminat sau chiar lemn, ce constituie suportul principal al depozitarii. Accesibilitatea este dată de tipul glisierei de sertar folosită, pe care acesta rulează, din interiorul corpului către exterior și înapoi. Această glisieră este metalică, în variantă vopsită de alb sau gri, în câmp electrostatic. Vom intra în detalii pentru fiecare tip de glisieră în parte.

Glisieră-normală

Glisiera cu închidere normală reprezintă șina clasică de sertar, element metalic cu role de plastic la capăt, ce suportă circa 6 kg greutate interioară și este garantată pentru 25000 cicluri de închidere – deschidere. Acesta reprezintă varianta economică de preț, la o calitate medie, iar la închidere sertarul se trântește zgomotos. La un nivel puțin superior se situează glisiera Metabox, practic aceeași șina de sertar, însă cu o prelungire metalică pe înalțime ce susține stânga / dreapta interiorul sertarului. Aici se foloseste un fund de sertar din Pal Melaminat de 18 mm grosime, în loc de HDF-ul folosit la sertarul clasic, ce are doar 5 mm grosime.

Glisieră-Tandem

De departe însă, cea mai bună alegere ca raport calitate – preț, durată de viață și confort, este glisiera Tandem cu Blumotion, de la Blum, o șină de rulare silențioasă la deschidere, ce include un piston încorporat și conferă închidere silențioasă. Fie că vorbim aici de glisiera cu extracție parțială, extracție totală, model TandemBox (varianta de glisieră Tandem cu laterale metalice stânga / dreapta) pe culoare alb, gri satinat sau gri Inox sau TandemBox cu Lonjeron (glisieră TandemBox cu o prelungire tip tija, la înălțime), aflate pe trepte diferite de prețuri, calitatea își spune cuvântul, produsul având garanție pe viață, dată de producatorul Blum. Acest tip de șină de sertar susține până la 25 kg greutate interioară.

Tandembox

Sertarele fac parte din viața noastră cotidiană, sunt indispensabile și ne dorim ca acestea să ne ofere atât funcționalitate, cât și confort. Recomandăm cu încredere sertarele ce folosesc șinele Tandem cu Blumotion cu extracție partială, de la Blum, ce au un raport optim calitate – preț și garanție pe viață.

Sunt convins că acum aveți o idee clară și completă despre sertare și veți lua cea mai bună alegere în procesul de achiziție al acestora. Mobila la comanda reprezintă o însumare de alegeri, de la materiale de construcție, culori, model și până la accesoriile folosite la deschiderea ușilor sau glisarea sertarelor. Pe lângă acestea exista însă și o altă gamă de elemente complementare, în special în construcția unei piese de mobilier de bucătărie, ce capată tot mai mult teren – accesoriile speciale. Aici se includ coșuri de sticle Jolly și scurgătoare de vase, de diverse dimensiuni, coșuri de gunoi sau terminații de mobilier, înaltător blat la faianță și plintă la picioarele bucătăriei, în culori de alb, negru sau gri. Vom discuta despre toate acestea, pe larg, în următoarele articole.


Articole recomandate

Lasă un comentariu


Str Mihail Sadoveanu 18
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri