KUBIK FORM
Accesorii speciale în bucătărie
Accesorii speciale în bucătărie

Principalele accesorii speciale întâlnite în cadrul unui mobilier de calitate pe nivel premium, sunt coșurile Jolly și scurgătoarele de vase. Primele sunt folosite, preponderent, în depozitarea de sticle ulei, oțet, sucuri, apă minerală sau recipiente cu diverse utilități, coșuri ce dau accesibilitate facilă și rapidă. Cu închidere normală sau silențioasă, în diverse dimensiuni de corpuri – 15 cm, 20 cm, 30 cm sau 45 cm – sau, mai nou, în diverse culori, coșurile Jolly ne fac viața mai ușoară, așezarea lor în vecinătatea spațiului de gătit făcând acest tip de accesoriu un element indispensabil în bucătărie.

Scurgător-vase

În cadrul bucătăriilor minimaliste în care nu se poate integra o mașina de spălat vase, se poate alege un alt accesoriu special: scurgătorul de vase. De diverse dimensiuni – 45 cm, 60 cm, 80 cm sau 90 cm – în corp superior chiuvetei sau chiar în corp inferior, ca sertar, scurgătorul de vase reprezintă alegerea corectă pentru vasele ce abia au fost spălate și depozitarea lor pentru scurgerea de apă într-o tavă de plastic, detașabilă. De obicei format din doi suporți, unul pentru farfurii în partea de jos și unul pentru pahare sau căni în partea de sus, aceștia sunt metalici și vopsiți în câmp electrostatic sau trecuți printr-o baie de inox, pentru o durabilitate în timp și împotriva apariției ruginii. Pentru o bună ventilație a spațiului interior, dulapul se construiește fără capacul de jos, astfel permițând fluxului de aer să circule și să prevină apariția, în timp, a igrasiei.

Tot în imediata apropiere a chiuvetei regăsim un alt accesoriu special, indispensabil bucătăriei – coșul de gunoi. Fie free-standing, fie montat pe ușa măștii de chiuvetă, acesta are un scop clar definit. Necesitatea separării resturilor menajere de elementele de carton sau plastic au dus la apariția unor coșuri de gunoi cu spații delimitate ce luptă, împreună cu fiecare dintre noi, la reciclarea deșeurilor și prevenirea poluării.

Mobila de bucătărie realizată la comandă înglobează toate aceste accesorii speciale, atât de mult râvnite de oricare din noi. Alături de închideri silențioase la uși și sertare, bucătăria mult visată este ridicată la o treaptă superioară, premium.

Înălțător-blat

Să nu uităm însă de “capetele” unei bucătării. Astfel, delimitarea între spatele blatului de bucătărie și faianță este facută prin intermediul unui alt accesoriu special, și anume înălțătorul de blat. Acesta protejează împotriva diverselor scurgeri din spatele mobilierului, acoperă eventualele decupaje manual făcute pentru ocolirea de țevi sau stâlpi ai camerei. În nuanță de gri, alb sau negru, înălțătoarele de blat sunt elemente indispensabile în bucătăria noastră.

Plintă-PVC

Mobilierul de bucătărie este realizat, de fiecare dată, pe picioare de 10 cm. Când se dorește se poate folosi o plintă acoperitoare din PVC, gri, alba sau neagră, ce este detașabilă și permite spălarea sub corpurile inferioare cu un mop sau lasă acces unui roboțel de curățenie.

În completarea tuturor acestor accesorii speciale enumerate mai sus vin alte elemente de deschidere a ușilor corpurilor, în special pentru partea superioară și, mai precis, sistemele de deschidere Aventos, de la Blum. Uși frânte, ușă pivotantă sau cu deschidere prin împingere, sistemele Aventos ridică ștacheta în execuția de mobilă de bucătărie la comandă. Vom atinge acest aspect într-un articol viitor.

Articole recomandate

Lasă un comentariu


Str Mihail Sadoveanu 18
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri